ДОБРОГО РАНКУ!
Бажаю всім гарного настрою і вдалих вихідних!
А щоб підсолодити настрій пропоную спробувати приготувати віденське печиво із сливовим повидлом (повидло чи варення може бути будь-яке). Цей ароматний і смачний десерт буде до смаку всій сім’ї!)))
Інгредієнти:
- 250 гр. вершкового масла;
- 1 ст. цукру;
- 2 яйця;
- 1 ч.л розпушувача (або ж 0,5 ч.л соди змішати з 0,5 ч.л лимонної кислоти);
- 3-4 ст. борошна:
- Варення чи повидло на ваш смак.
Приготування:
Розтопити масло на паровій бані і трошки остудити. Добавити цукор і перемішувати поки він не розтане. Слідом – добавити яйця і добре збити масу міксером. Змішати розпушувач чи соду і лимонну кислоту із борошном, і потрохи добавляти до суміші. Коли міксером стане важко працювати, замішуємо руками. Готове тісто має мати трохи крихку консистенцію.
Далі 1/3 тіста слід покласти до морозильної камери (десь на 15 хв.). Решту ділимо на двоє (або ж якщо у вас велике деко для випічки то не ділимо). Дека встелюємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом і посипаємо мукою.
Відриваючи по шматочку і розплескуючи викладаємо тісто на дека, формуючи корж на всю величину. Качалкою розкачати так не вийде. Тісто рветься. Коли цей процес закінчено, густо змащуємо тісто повидлом чи варенням. Далі достаємо з мозилки відкладений шматок тіста і притираємо повидло, як піцу сиром))).
Випікаємо венське печиво з повидлом біля 20 хвилин при температурі 180 градусів. Зверху має злегка зарум’янитись.
Через 20 хвилин виймаємо з духової печі, даємо трохи остигнути і розрізаємо на шматочки.
Заварюємо улюблений чай і…. насолоджуємось!
Можна до чаю з віденським печивом запросити друзів, або ж взяти його з собою на пікнік. Якщо будете випікати віденське печиво саме із сливовим повидлом, як я, то обов’язково спробуйте його з молоком. Дууже смачно!
Бувайте!
З вами на зв’язку була Анна Р.