Привіт!
Як зустрічаєте весну? Поки що, погода не радує теплом. Тож моя публікація буде актуальною. А поговоримо ми сьогодні про солодку профілактику авітамінозу.
Особливо це стосується наших малюків. Самі вони про себе дбати ще не вміють і просять весь час чогось солоденького та смачненького.
Давайте приготуємо їм корисні солодощі, які і допоможуть бути здоровими та веселими!)))
Рецепт №1:Печене яблучко з кисломолочним сиром та ізюмом

— Кілька кисленьких яблук («Семиренка», «Флоріна» дуже добре підходять);
— Сир кисломолочний 200-300 гр;
— Ізюм до смаку;
— Цукор 100 гр.+ для посипки;
— 1 яйце
— Ваніль
Яблука вимити та видалити серцевинку. Сир змішати з цукром, яйцем та ваніллю. Добре розтерти. Тоді добавити у цю суміш ізюм.
Наповнити серцевинки яблук сиром і покласти на змащеному вершковим маслом деку у духову піч на 30 хв. (треба дивитися по своїй духовці).
Готовність перевіряємо сухим сірником або дерев’яною паличкою. Коли яблучко стало м’яке – десерт готовий! Посипаємо зверху цукром або цукровою пудрою. Можна полити сиропом, карамеллю, додати вершки або шоколад – це вже на ваш смак та фантазію.
Рецепт №2: Домашній мармелад

- Будь який фруктовий або ягідний сік – 100-120 мл;
- вода – точно за кількістю соку (100-120 мл.);
- лимонний сік – 5 ст. л.;
- цукор – 400 г.;
- терті через сито цедри апельсина і лимона – по 1 ст. ложці (по бажанню);
- желатин – 20 гр.
Желатин заллємо фруктовим соком і дамо йому постояти, поки він не набубнявіє (біля30 хв.)
В окремій ємкості змішуємо цукор, воду, цедру цитрусових і лимонний сік. Доводимо масу до кипіння і варимо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин, поки цукор повністю розчиниться. Весь час масу треба помішувати.
Як тільки зняли цукрово-фруктову масу з вогню, вливаємо в неї набряклий желатин і помішуємо до тих пір, поки суміш не стане однорідною.
Коли мармелад трохи охолоне, проціджуємо його і відокремлюємо від цедри.
Отриману масу заливаємо по формочках і прибираємо в холодильник на ніч.
Коли мармелад застиг, виймаємо його з формочок і насолоджуємося!
Рецепт №3: Карамельки з горішками (на подобі цукерок «Корівка»)

- 2 ст. цукру;
- 1 ст. вершків;
- 100 гр. вершкового масла;
- 100 гр. горіхів (на ваш самак).
Горіхи подрібнити у блендері.
Цукор і вершки помістити в каструлю, поставити на маленький вогонь і варити, постійно помішуючи, поки маса не стане кавового кольору (у мене ця процедура зайняла близько години).
Зняти з вогню і тут же додати вершкове масло і горіхи, ретельно перемішати і вилити у широке неглибоке блюдо.
Дати охолонути, потім нарізати змоченим холодною водою ножем.
Рецепт №4: Домашня халва

— 0,5 кг насіння соняшнику обсмаженого на сковорідці
— 1 столова ложка з гіркою меду
— 4 ст ложки рафінованої соняшникової олії
Насіння, обсмаженн на сковорідці до золотистого кольору, перемелюємо в блендері майже в борошно. Краще це робити в декілька заходів, що б був дрібніше помел.
Доливаємо масло. Додаємо мед.
І ретельно розмішуємо. Дуже ретельно. Я до речі іноді залишаю маленьку жменьку насіння не розмеленою.
Потім втрамбовуєте у форми. Можна і великі, і маленькі. Але не силіконові головне. Важливо дуже добре утрамбувати.
І в холодильник на декілька годин або більше. Краще навіть в морозильну камеру.
Рецепт №5: Ягідне желе

- Заморожені ягоди, будь які;
- Ягідний сік 200 мл.;
- Желатин 25 гр.;
- Вода 20 мл.
- Цукор 100 гр.
Заливаємо желатин холодною водою і залишаємо до повного набухання. Потім нагріваємо, не доводячи до кипіння і вливаємо сік (який утворюється при розмороженні ягід) та додаємо цукор. Розмішуємо до повного роз танення цукру.
У підготовлені ємкості розкладаємо розморожені ягоди та заливаємо сумішшю. Залишаємо до повного застигання.
Рецепт №6: Цукерки з сухофруктів

— 300 гр. різних сухофруктів (ізюм, курага, чорнослив, фініки, інжир);
— 100 гр. горіхів (можна брати будь-які крім арахісу, наприклад волоські, мигдаль, кеш’ю);
— 3 ст. ложки меду;
— сік лимона 1 ст. л;
— плитка чорно шоколаду, какао, кунжут або кокосова стружка для прикраси.
Всі сухофрукти подрібнити в блендері або перемолоти на м’ясорубці. Якщо є мигдаль або кешью – залишити цілими, інші горіхи перемолоти. Додати до маси мед, сік лимона і ретельно вимішати.
З отриманої маси скачати кульки, поклавши всередину кожного горішок мигдаль або кешью.
Шоколад розтопити на водяній бані. Полити кульки. Можна прикрасити кунжутом або кокосовою стружкою. Якщо нічого такого немає – не страшно. Посипте какао або залиште так.
Перед подачею рекомендується поставити на годину в прохолодне місце.
Рецепт №7: Молочний коктейль з замороженими ягодами і вівсянкою

- 0,5 л. молока;
- 100 гр. ягід (можна взяти банан, яблуко, цитрусові);
- 50 гр. цукру;
- 2-3 ст.л вівсяних пластівців.
Для початку у блендері треба перемолоти вівсяні пластівці. Далі додаємо ягоди (не розморожуючи) та цукор. Ще раз це все перемелюємо. Вливаємо молоко і ще раз на найсильнішому режимі збиваємо суміш. Розливаємо по келихах, додаємо кольорові соломки для коктейлів і спостерігаємо, як дітки випивають усе до краплини і просять добавки!)))
Рецепт №8: Морквяний салат з яблуком

- 1 соковита морквина;
- 1 яблуко;
- 1 ч.л. лимонного соку;
- 1 ч.л. цукру або меду (можна не додавати);
- 1 ч.л. оливкової олії (можна і без неї).
Моркву натерти на дрібній тертці, а яблуко на трохи більшій. Змішати. Додати сік лимону, мед чи цукор і полити оливковою олією. Все! Дуже корисний та смачнючий салатик готовий! Можна додати ізюм, кунжут або зернята соняшнику для смаку.
Смачного!!!