Привіт всім!
Нарешті на сайті з’явиться рубрика про одну з насолод життя, про їжу! Погодьтеся, смачна їжа відмінно піднімає настрій, і навіть покращує самопочуття. На ситий шлунок краще думається, легше працюється і, безсумнівно, солодко спиться (останнє, вкрай не рекомендується).
Почнемо ми, мабуть, рубрику з солоденького. Я вам пропоную дуже простий і швидкий рецепт печива. Вже не пам’ятаю звідки він у мене … Але печу дуже часто. Мої домашні ласуни в захваті!
Інгредієнти:
— 200 гр. Вершкового масла
— 1 ст. + 0,5 ст. цукру
— 2 яйця
— 2 ст. ложки меду
— 1 ч.л. розпушувача
— 0,5 ч.л. соди (не гасити!)
— 2-2,5 ст. борошна
Приготування:
Попередньо дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м’яким. Розітріть масло з цукром. Додайте яйця. Збийте. Додайте мед. Ще раз збийте.
Борошно просіяти. Додати поступово до тіста разом з содою і розпушувачем (може знадобитися менше борошна, може більше, залежить від яєць і масла).
Має вийти дуже ніжно і м’яке тісто. До рук воно не липне. Далі, відриваєте маленький шматочок, скочуєте кульку. Злегка її приплюсніть і обваляйте у цукор.
Форму для випічки попередньо застелити пергаментом. Печиво викладаємо на форму.
Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати 15 хвилин (до золотистого кольору). Печиво має зверху потріскатися. Якщо пекти тільки поки зарум’янитися — печиво буде м’яким. Якщо потримати в духовці трошки довше — хрустким. Смачно і так, і так.
Я пробувала додавати різні начинки: курагу, арахіс, какао, родзинки. По всякому смачно. Це вже на ваш розсуд.
Тісто можна зберігати добу, тільки в холодильнику.
З однієї порції виходить дуже багато печива.
Приємного апетиту!