Воскресенье , 11 апреля 2021
На замітку:
Головна / Домашній затишок / Смачно та недорого / Віденське печиво із сливовим повідлом
Венське печиво з повидлом
Венське печиво з повидлом

Віденське печиво із сливовим повідлом

ДОБРОГО РАНКУ!

Бажаю всім гарного настрою і вдалих вихідних!

А щоб підсолодити настрій пропоную спробувати приготувати віденське печиво із сливовим повидлом  (повидло чи варення може бути будь-яке). Цей ароматний і смачний десерт буде до смаку всій сім’ї!)))

Інгредієнти:

  • 250 гр. вершкового масла;
  • 1 ст. цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.л розпушувача (або ж 0,5 ч.л соди змішати з 0,5 ч.л лимонної кислоти);
  • 3-4 ст. борошна:
  • Варення чи повидло на ваш смак.

Приготування:

Розтопити масло на паровій бані і трошки остудити. Добавити цукор і перемішувати поки він не розтане. Слідом – добавити яйця і добре збити масу міксером. Змішати розпушувач чи соду і лимонну кислоту із борошном, і потрохи добавляти до суміші. Коли міксером стане важко працювати, замішуємо руками. Готове тісто має мати трохи крихку консистенцію.

Далі 1/3 тіста слід покласти до морозильної камери (десь на 15 хв.). Решту ділимо на двоє (або ж якщо у вас велике деко для випічки то не ділимо). Дека встелюємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом і посипаємо мукою.

Відриваючи по шматочку і розплескуючи викладаємо тісто на дека, формуючи корж на всю величину. Качалкою розкачати так не вийде. Тісто рветься. Коли цей процес закінчено, густо змащуємо тісто повидлом чи варенням. Далі достаємо з мозилки відкладений шматок тіста і притираємо повидло, як піцу сиром))).

Випікаємо венське печиво з повидлом біля 20 хвилин при температурі 180 градусів. Зверху  має злегка зарум’янитись.

Через 20 хвилин виймаємо з духової печі, даємо трохи остигнути і розрізаємо на шматочки.

Заварюємо улюблений чай і…. насолоджуємось!

Можна до чаю з віденським печивом запросити друзів, або ж взяти його з собою на пікнік. Якщо будете випікати віденське печиво саме із сливовим повидлом, як я, то обов’язково спробуйте його з молоком. Дууже смачно!

Бувайте!

З вами на зв’язку була Анна Р.

Читайте також

Вафельні трубочки рецепт

Вафельні трубочки, які вдаються завжди

Провірений мільйон разів рецепт трубочок виручає нас коли хочеться солоденького швидко і не дорого. На …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *